Szemléltető kalkulátor


Szemléltető kalkulátor

A gépjármű vételára: Ft

A gépjármű papírjaira költött összegek:

Átírási költség: Ft
Regisztrációs adó: Ft
Teljesítményadó: Ft
Egyéb költségek: Ft

Egyéb adatok:

A havi fizetés: Ft
A gépjármű fogyasztása: l/100Km
A tankolt üzemanyag ára: Ft/liter
A lakhely- táv km


A szemléltető kalkulátor egy kis érdekesség, aminek az a lényege, hogy a használatával több szempont szerint láthatóvá válik, hogy mekkora is az a pénz, ami az autózással, motorozással kapcsolatban különböző papírokra ki lett fizetve. Fizetni kell mindenért, ezt sajnos tudjuk, most azt is megtudhatjuk, hogy ez a pénz arányaiban mit jelent.

A kalkulátor használatához két adatot kötelező megadni: az egyik a vételár, a másik az átírási költség. Ezután a "Számolás" gombra kattintva megtudjuk azt, hogy az így elköltött pénz a vételárnak hány %-a.
Beírhatjuk még a regisztrációs adót (ha volt), az éves teljesítményadót, illetve egyéb költségeket is (pl. új rendszámtábla, biztosítás, stb.).

Egyéb adatokat is megadhatunk:
- a havi fizetést, ha azt szeretnénk tudni, hogy a befizetett pénz hány havi jövedelemnek felel meg, vagyis mennyit kellett érte dolgozni.
- ha beírjuk a gépjármű fogyasztását és az üzemanyag literenkénti árát, akkor megtudjuk, hogy a pénzből hány km-t lehetett volna menni.
- ha pedig azt is megadjuk, hogy a lakhelyünktől bizonyos, gyakran meglátogatott helyek hány km-re vannak, akkor látni fogjuk, hogy a papírokra költött pénzből hány alkalommal lehetett volna az adott távolságot oda-vissza megtenni. (Ez a funkció értelemszerűen akkor működik, ha az átlagfogyasztás és az üzemanyagár is meg van adva.)

Amennyiben valakinek még nincs saját autója, motorja, de most tervezi a vásárlást, akkor a bal oldali menüből elérhetőek azok a kalkulátorok, melyekkel előre ki lehet számítani a várható költségeket.

© 2010-2018. Minden jog fenntartva.