Pótkerék


Egy gyors kérdés: mikor volt legutóbb a pótkerékben ellenőrizve légnyomás? Olyan régen, hogy már nem is emlékszünk rá? Volt egyáltalán ellenőrizve, amióta meg lett vásárolva az autó?
Ennek a néhány sornak nem az a célja, hogy a pótkerékről újdonságokat próbáljon felsorolni, hanem az, hogy emlékeztessen.
Alapvetően ritkán van szükség a pótkerékre, ezért hajlamosak lehetünk megfeledkezni róla.


Persze jogos a kérdés, hogy "Emiatt pakoljam ki a fél csomagtartót? Pont most?", hiszen amikor a kedvenc sorozatunk, sporteseményünk közvetítése van a tv-ben, amikor a szomszéd lány pont szemet gyönyörködtető képeket oszt meg a közösségi oldalon, amikor a gyerkőcök olyan aranyosan nevetgélnek, akkor kinek van kedve a csomagtartó tartalmát pakolgatni?

Jogos. Azonban, ha az emlékek nem csalnak, a Szomszédok című sorozatban volt egy jelenet, amikor a Nemzet Színésze, Zenthe Ferenc által alakított (taxis) Taki bácsi defektet kapott, elővette a pótkereket, aztán meglepődött, hogy abban sincs levegő.
Nyilván kellemetlen előszedni a csomagtartó mélyéről a pótkereket. Viszont akkor is ki kell szedni, ha defektet kapunk és ha az út mellett derül ki, hogy használhatatlan állapotban van, akkor nem csak kellemetlen lesz előszedni, hanem hasztalan és egyben idegesítő is.


Így sokkal ésszerűbb, ha otthon, nyugodt körülmények között meggyőződünk arról, hogy megfelelő állapotban van a pótkerék. Talán az a legegyszerűbb, ha a nyári gumi, téli gumi cseréjekor automatikusan ellenőrizzük a pótkerékben lévő légnyomást is. Plusz 5 perc elfoglaltság, viszont defekt esetén se a telefonunkra, se a pénztárcánkra nem lesz szükség az út mellett.

© 2010-2018. Minden jog fenntartva.