Mérföld/gallon átváltó


Mérföld/gallon átváltó

Az eredmény:

Amerikai autós műsorokat eredeti hanggal nézők gyakran találkoznak a mérföld/gallon fogyasztási adattal, melyet nem egyértelmű elhelyezni az általunk megszokott liter/100km-es skálán. Pl. egy autós műsorban megmutatták, hogy az 1997-es Dodge Viper-nél a hivatalos városi fogyasztási adat 11 mérföld/gallon, viszont a videó készítői által mért érték 5,6 mérföld/gallon lett. Tehát 1 gallon üzemanyaggal 5,6 mérföld távolságot tudott megtenni az autó. Ez érthető. Viszont mivel sem a gallon, se a mérföld használata nem képezi szerves részét a mindennapjainknak, így ezek az adatok nem sok mindent mondanak. Azt lenne igazán jó tudni, hogy ezek az adatok milyen liter/100km-es értékeknek felelnek meg.

Ez az átváltó ebben nyújt segítséget. Kiválasztjuk, hogy mit szeretnék mire váltani, beírjuk az értéket és máris tudni fogjuk, hogy a megadott fogyasztási adat minek felel meg a másik skálán.

Az átváltó elsődleges célja, hogy a mérföld/gallon és liter/100km között tudjunk váltani, de az opciók listája tartalmazza az Egyesült Királyságban használható mérföld/birodalmi gallon és liter/100km átváltót is.

Megadhatóak nem egész számok is, mint pl.: 10,25. Az eredmény pedig 2 tizedesjegyes értékkel jelenik meg.

© 2010-2018. Minden jog fenntartva.