Kulcs megjelölése


Előfordulhat, hogy elhagyjuk a kulcsunkat. Szerencsés esetben tudjuk, hogy hol keressük és még szerencsésebb esetben meg is találjuk. Azonban alakulhat úgy, hogy hiába a fejtörés, nincs meg a kulcs. Lehet, hogy segítőkész személy találta meg, de mivel nem tudja, hogy hol keressen minket, a kulcs nem kerül vissza.

A következő sorokban egy egyszerű módszer látható, ami megakadályozni nem tudja az elvesztést, abban azonban segíthet, hogy visszakapjuk a kulcsunkat.kulcsjelölő biléta

A képen látható termék kulcsjelölő biléta néven volt hirdetve és 40Ft-ba került. Nem kizárt, hogy olcsóbban is kapható.


A használata nagyon egyszerű:


kulcsjelölő biléta

1. Az akasztónak a műanyagon átmenő (a képen 1-es nyíllal jelölt) részét kicsit kihajtjuk, annyira, hogy ki lehessen akasztani a műanyagból.
2. Miután kiakasztottuk, abban az irányban (a képen 2-es nyíllal jelölve) simán kitoljuk a műanyagból a fóliát és a kis papírt.
3. Ráírjuk a telefonszámot. (Lehet egy sima papírra nyomtatni is, majd körülvágni és így elkészíteni).
4. Visszatoljuk a papírt és a fóliát.
5. Visszaakasztjuk az akasztót, összenyomjuk és készen is vagyunk.kulcsjelölő biléta

A módszer előnyei:

1. Nem kerül sokba.
2. Könnyen és gyorsan elkészíthető.
3. Különböző színekben kapható, így egyéni igényekhez is lehet igazítani.
4. A kulcson semmit nem kell fúrni, faragni, ragasztani, tehát bármikor nyom nélkül eltávolítható.A telefonszámunk biztonsága miatt nem kell aggódni, mert:

1. Normál esetben a kulcs nálunk van és csak mi látjuk.
2. Bevetés esetén csak a megtaláló látja.
3. Önmagában egy telefonszám nem jelent semmit. Ennyi erővel bárki kitalálhat számokat és elkezdheti hívogatni.

Tipp 1: értelemszerűen felírhatunk más elérhetőséget, pl. e-mail címet is.

Tipp 2: erősen ajánlott olyan elérhetőséget felírni, ami alapján a lakcímünk nem deríthető ki. Tehát pl. egy tudakozóban kereshető telefonszám felírása nem biztos, hogy jó ötlet.


Néhány tanács arra az esetre, ha elhagyjuk a kulcsot és jelentkezik a megtaláló:

1. Ha üzenetet küld, arról a számról hívjuk vissza, ami a bilétán van.
2. Legyünk óvatosak és körültekintőek. Nem kell önéletrajz felolvasást tartanunk és elmondanunk, hogy kik vagyunk, hol lakunk, hol dolgozunk, stb. Nem tudni, hogy ki találja meg a kulcsokat, így az sem zártható ki, hogy a becsületes megtaláló mégsem olyan becsületes.
3. Még véletlenül se jusson eszünkbe ott megbeszélni a találkozót, ahol a kulcshoz tartozó dolog (autó, lakás) van.
4. Más környéket válasszunk, lehetőleg nyilvános, bekamerázott helyet. Sok ilyen van, pl.: áruház, benzinkút, posta.
5. Ha a megtaláló ragaszkodik egy általa megadott nem nyilvános helyhez, a biztonság kedvéért ne egyedül menjünk.Tanács arra az esetre, ha megtörtént a kulcs visszaadása:

1. Miután visszakaptuk a kulcsot, ne csak magunkra gondoljunk ("Jaj, de jó, hogy meg lett a kulcs, viszontlátásra!"), hanem a szóbeli köszönetet a magyar történelem valamely nagy alakjának a képmásával díszített papírocska átadásával nyomatékosítsuk. Ne feledjük, a becsületes megtaláló megtehetné, hogy simán átlép a kulcs felett, de helyette a saját idejét szánja más dolgára. A pénztárcánktól függően díjazzuk ezt, mert sok idegeskedéstől megkímélhet minket az, aki visszaadja a kulcsokat.


Hol kapható a biléta?

1. rákereshetünk az interneten a kulcsjelölő biléta kifejezésre.
2. személyesen írószer üzletben érdemes szétnézni, irodatechnikai felszerelésekkel foglalkozó üzletben, esetleg áruházak írószer részénél, valamint az ún. "100Ft-os" boltokban, ahol mindenféle apróság kapható.

© 2010-2017. Minden jog fenntartva.