Mi az a kerékőr?

A legfontosabb tudnivalók néhány mondatban.

A kerékőr olyan kerékanya, vagy kerékcsavar (attól függően, hogy milyen autóba kell), aminek a végződése speciális kialakítású, így csak a hozzá való kulccsal lehet kicsavarni. A kerékőr használata arra szolgál, hogy megakadályozzuk azt, hogy az autónkról leszereljék a kerekeket. A készletben értelemszerűen 4db van, mindegyik kerékbe egyet-egyet becsavar az ember az egyik hagyományos kerékanya, vagy kerékcsavar helyére, ráilleszti a speciális kulcsot, a speciális kulcs végére a normál kerékkulcsot, majd így lehet erősen meghúzni és tulajdonképpen ennyi a használata.
Fontos, hogy menet közben mindig legyen nálunk a speciális kulcs is, mert defekt esetén nem árt, ha le tudjuk szedni a kereket. További tudnivaló, hogy a készlet rendszerint tartalmaz egy kódot, ami arra szolgál, hogy ha elveszlik, vagy tönkremegy a speciális kulcs, akkor a gyártótól a kód alapján lehet újat rendelni.
A készlet ára nagyságrendileg 5-10E Ft között mozog (ez természetesen függ a gyártótól, kereskedőtől, stb.) és gumiabroncs, vagy felni kereskedőknél általában megvásárolható. Egyszeri befektetés, ami megmenthet minket sok kellemetlenségtől.kerékőr
Így néz ki a kerékőr készlet.

kerékőr
A hátoldal a méretekről és a megfelelő gyártmányokról tájékoztat.

kerékőr
A készlet tartalma.

kerékőr
A készlet lényegi része: a speciális kulcs, a speciális kerékcsavar és a védőkupak.

© 2010-2017. Minden jog fenntartva.